Ongezonde ‘Cinderella Challenge’ verovert het internet

Ongezonde 'Cinderella Challenge' waait nu ook over naar België
Cinderella / Flickr

We dromen er allemaal wel van om ooit prinses te worden, maar die bewondering is vaak geen goed voorbeeld voor opgroeiende kinderen. De nieuwe ‘Cinderella Challenge’ speelt daar handig op in en spoort vrouwen aan om snel gewicht te verliezen.

Het internet is een oneindige bron van inspiratie voor als je jezelf wil uitdagen, denk maar aan de ‘Ice Bucket Challenge’ of de ‘Ghost Pepper Challenge’. Minder onschuldig is de ‘Cinderella Challenge’ waarbij je een even smalle taille moet krijgen als het Disneyfiguur ‘Assepoester’. Wie bijvoorbeeld 1 meter 70 is, zou een streefgewicht van 52 kilo moeten hebben, klinkt het bij aanhangers.

Kritiek 

Het figuur Assepoester zorgde in het verleden al voor heel wat controverse. Toen de gelijknamige film in 2015 uitkwam, kreeg actrice Lily James het hard te verduren. Haar smalle taille leek op de filmposter wel erg gefotoshopt. Disney heeft dit altijd ontkent en legde de reden voor haar dunne lichaam bij een korset. De uitleg mocht niet baten en critici vonden dat de poster een slecht voorbeeld gaf aan jonge kinderen.