Koala breekt binnen in school om daar te overnachten

Koala breekt in in school om daar te overnachten
Facebook / Cobden Technical School

Een Australische school heeft een opvallende nieuwe leerling gekregen. Een koala was ’s nachts het gebouw binnengeraakt en bracht de nacht daar door. Toen hij ’s morgens ontdekt werd, leverde dat een heel schattige foto op.

De conciërge van de Cobden Technical Schoo in het Australische Victoria is twee dagen geleden een speciale leerling op zijn ronde tegengekomen. De man stootte op een koala die rustig op de rug van een zetel zat. Het beest was waarschijnlijk de dag ervoor in het gebouw verzeild geraakt en bracht er de nacht door.

Inbreker

Fran Clarke, een medewerker op de administratieve dienst, werd erbij geroepen om de situatie op te lossen. Zij nam een schattige foto en postte die op de Facebookpagina van de school. “Ik dacht eerst dat er iemand ingebroken had bij ons, maar ineens zat daar een koala, rechtop op de zetel”, zei ze tegen UPI. “Hij had ook niet veel zin om te vertrekken.”

Uiteindelijk werd het dier toch vriendelijk de uitgang gewezen. “Maar hij gromde wel wat toen hij moest vertrekken”, aldus Clark.