Muziekdienst Spotify gaat naar beurs New York

door
Belga
Leestijd 1 min.

Muziekstreamingdienst Spotify heeft een officiële aanvraag ingediend voor een beursgang aan de New York Stock Exchange (NYSE). Spotify krijgt een notering onder het beurssymbool SPOT. Spotify is de grootste muziekstreamingdienst ter wereld. Het bedrijf wil geen nieuwe aandelen uitgeven, maar zijn bestaande aandelen die al in handen zijn van geldschieters registreren aan de beurs. Daarbij gaat het om een bedrag van 1 miljard dollar. Er wordt al langer gespeculeerd over een beursgang van Spotify.

De van oorsprong Zweedse onderneming kwam ook met cijfers over 2017. De omzet bedroeg bijna 4,1 miljard euro, met een operationeel verlies van 378 miljoen euro. Het aantal maandelijks actieve gebruikers lag in december op 159 miljoen, een stijging van 29 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal betalende gebruikers is meer dan 70 miljoen.

De aanvraag werd ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. De beursgang zal niet worden begeleid door banken.

Het in 2008 opgerichte en in Stockholm gevestigde Spotify is beschikbaar in 61 landen en biedt naar eigen zeggen meer dan 30 miljoen muzieknummers.

bron: Belga