Champions League Volley (m) - Maaseik ondanks nederlaag naar play-offs, eerredder voor Roeselare

door
Belga
Leestijd 2 min.

Maaseik heeft zich woensdag voor de laatste twaalf van de Champions League volleybal geplaatst. De Limburgers verloren hun laatste wedstrijd van de groepsfases met 3-1 van het Italiaanse Trentino (25-16, 29-27, 24-26, 26-24), maar stoten door als beste derde. Voor Roeselare, dat met 3-1 won van Fenerbahçe, is het CL-avontuur afgelopen. Maaseik-speler Nicholas Sighinolfi zag bij Trentino zijn oude coach Angelo Lorenzetti terug. Maar ook daarnaast is drievoudig CL-winnaar Trentino geen onbekende voor Maaseik. In de acht wedstrijden die de twee ploegen met elkaar beslechtten, waren het steeds de Italianen die de overwinning pakten. Ook in hun negende duel was dat dus niet anders.

Maaseik eindigt zo als derde in groep E, maar stoot toch door naar de play-offs doordat het de beste derde is uit de groepsfases. Normaal gezien gaan enkel de eerste en tweede ploegen van elke poule door naar de volgende ronde, maar doordat de organisator van de Final Four sowieso geplaatst is, komt er plek vrij voor de beste derde.

Naast Trentino stoot in groep E ook het Poolse Zaksa Kedzierzyn-Kozle door naar de volgende ronde. Het won zonder Sam Deroo, die geblesseerd is, met 3-0 van het Turkse Izmir.

Roeselare won dan weer in groep A met 3-1 van het Turkse Fenerbahçe Istanboel. De overwinning (25-19, 25-9, 23-25 en 25-15) was er een voor de eer, aangezien Roeselare buiten de beste derdes valt en dus niet naar de play-offs mag.

In groep B won Matthias Valkiers met PAOK Thessaloniki met 3-1 van Sastamala. PAOK zit als een van de beste derdes bij de laatste twaalf.

Jelle Ribbens is met Toulouse uitgeschakeld. Na een laatste nederlaag tegen het Russische Kazan is Toulouse de hekkensluiter van groep D.

bron: Belga