Batman-producer Benjamin Melniker overleden op 104-jarige leeftijd

Batman-producer Benjamin Melniker overleden op 104-jarige leeftijd
Batman-producer Benjamin Melniker overleden op 104-jarige leeftijd

Filmproducer Benjamin Melniker, bekend van de productie van bijna drie decennia Batman-films, is overleden op 104-jarige leeftijd. Dat raakte dinsdag bekend. Melniker overleed maandag in Roslyn Harbour, New York. Zijn collega-producer van Batman-films, Michael E. Uslan, omschreef hem op Facebook als een “legendarische” figuur in de entertainmentindustrie.
Melniker begon bij MGM in 1939 en klom op in het bedrijf tot vice-bestuursvoorzitter en voorzitter van het filmselectiecomité van de studio, zei Uslan.
De man, die als bijnaam de ‘MGM-leeuw’ kreeg vanwege de manier waarop hij onderhandelde, sloot de deals voor ‘Ben Hur’, ‘Doctor Zhivago’ en ‘2001: a space oddysey’. Nadat hij de studio had verlaten, drukte hij zijn stempel op de moderne popcultuur samen met Uslan.
In 1979 kochten de twee de filmrechten van DC Comics’ ‘Batman’-strip. Hij was producer van Tim Burtons Batman-debuut in 1989, maar ook nog recenter van ‘Justice League’ uit 2017 en andere DC Comics-films in 2018.
Hoewel hij betrokken was bij sommige van de grootste blockbusters van de voorbije dertig jaar, bleef Melniker steeds een “nederig man”, zei Usman. “Hij zei me dat hij alle verhalen kende van wat zich voordeed achter het gordijn van MGM in die tijden, maar dat hij nooit zaken zou onthullen die die personen, hun kinderen of kleinkinderen op een negatieve manier zouden kunnen treffen. Ben was een goed man.”

Bron: Belga