Usain Bolt voetbalt in Manchester voor goede doel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Usain Bolt zal op 10 juni op Old Trafford een voetbalwedstrijd ten voordele van Unicef spelen. Dat heeft de Jamaicaanse sprintlegende, die momenteel van zijn pensioen geniet, via Twitter bekendgemaakt. Bolt kondigde eerder, ook via Twitter, aan dat hij bij een voetbalclub getekend had. De geruchtenmolen ging meteen aan het draaien, maar daags nadien blijkt dat de sprinter slechts eenmaal de voetbalschoenen zal aantrekken, voor het goede doel.

De benefietwedstrijd staat 10 juni op de agenda in Old Trafford, het stadion van Manchester United. De opbrengst gaat naar kinderen die wereldwijd in moeilijkheden opgroeien. Verschillende (ex-)voetbalgrootheden en internationale sterren, waarbij zanger Robbie Williams, zullen present tekenen.

De Jamaicaan, die vorig jaar een punt zette achter zijn atletiekcarrière, heeft zijn passie voor het voetbal nooit verstopt. "Ooit voor Manchester United spelen zou een droom zijn", zei Bolt eerder in een interview. Ook verkondigde hij dat hij zichzelf op het voetbalterrein ziet als een mix van Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

bron: Belga