Belgian Tornados gaan voor plaats in finale op WK indooratletiek

Belgian Tornados gaan voor plaats in finale op WK indooratletiek

Op het WK indooratletiek in het Engelse Birmingham willen de Belgian Tornados (Dylan Borlée, Kevin Borlée, Jonathan Borlée, Michaël Rossaert en Jonathan Sacoor) een plaats in de finale van de 4×400 meter behalen. Coach Jacques Borlée waarschuwde weliswaar dat dit niet evident zal zijn. “We hebben een hele mooie ploeg”, verklaarde vader Borlée aan de pers in de Gentse topsporthal, waar het team eerder nog een training afwerkte. “Op het WK is er weliswaar een enorme concurrentie. Het eerste doel is de finale te behalen, wat niet evident is. Maar we hebben vijf atleten in vorm en we gaan naar daar met vertrouwen.”

Ook bij de broers Borléé is er vertrouwen. “De fysiek is er,” aldus Kevin Borlée, “maar in de finale gaat het snel.” “We voelen ons goed. We zullen alles geven”, zei ook Jonathan Borlée. “Het doel is de finale en dat zit erin.”

De 18-jarige Jonathan Sacoor zat vorig jaar op de reservebank op het WK in Londen. “Ik wist dat ik in Londen niet moest lopen. Daar heb ik geleerd me niet te laten doen door de stress”, aldus Sacoor. “Ik ga mezelf proberen te bevestigen als vaste waarde in de 4x400meter-ploeg.”

Tijdens de training in de topsporthal in Gent kwam de vijfde loper, Michaël Rossaert, ten val. Hij was niet aanwezig bij de ontmoeting met de pers. Wat er met hem precies aan de is, kon nog niet worden gemeld.

bron: Belga