Groot-Brittannië gaat plastic baan aanleggen

Unsplash / A. Pooloo

Het lokale bestuur Enfield uit Groot-Brittannië gaat alle wegen in de buurt opnieuw aanleggen met overschotten uit plastic. Een eerste test bleek al erg succesvol te zijn.

Klassiek wegen met asfalt blijken minder goed bestand te zijn tegen putten, dan een ecologische baan met plastic. Tot die conclusie kwamen Britse gemeenteraadsleden. Als een gevolg daarvan worden alle wegen in Enfield en omstreken voorzien van een duurzame toets. Ook de verkleinde afvalberg speelde een belangrijke rol in de beslissing van de banen. Buurtbewoners zullen binnenkort dus rijden over weg deels gemaakt uit plastic flesjes en verpakkingen.

Verwoestende impact

Daniel Anderson, gemeenteraadslid bij de milieudienst van Enfield: “We weten allemaal dat kunststoffen een verwoestende impact kunnen hebben op onze omgeving, zeker wanneer plastic producten onze zeeën en oceanen bereiken. We hebben allemaal een verantwoordelijkheid om meer inspanningen voor het milieu te doen. Aan die inspanningen komen we tegemoet door meer aan upcycling te doen en duurzame materialen te gebruiken.”