vzw Gial – Schepen Lalieux houdt vol dat contract marktconform en nodig was

vzw Gial - Schepen Lalieux houdt vol dat contract marktconform en nodig was

Brussels schepen Karine Lalieux, die in 2008 het contract van 1.000 euro per dag van Gial-directeur Ontwikkeling Michel Leroy verlengde, heeft op de Brusselse gemeenteraad nogmaals gereageerd op de vragen van de oppositie. De schepen benadrukte dat Leroy zijn opdrachten altijd perfect heeft uitgevoerd en de prijs marktconform was aangezien hij een kritieke functie uitvoerde met expertise. Een van de hoofdredenen waarom het contract van Leroy niet aangepast werd, was wegens het zeldzame profiel dat hij bezat en de functie enorm moeilijk in te vullen viel. “Een advies van advocaat Mommens stelde dat er niets illegaals was aan het contract en toonde dat Leroy geen schijnzelfstandige was. Hij werkte in alle autonomie en tot tevredenheid van de stad en Gial”, stelt Lalieux.
De PS-schepen geeft wel toe dat het contract beter een bepaalde duur had gekregen maar dat werd nooit aangehaald vanwege zijn strategische positie.
Schepen Mohamed Ouiaghli, die nu voorzitter is van de vzw Gial, legde nogmaals de nadruk op het feit dat er meteen een audit werd opgesteld nadat er in 2016 onregelmatigheden aan het licht kwamen. De PS’er kwam ook terug op de beschuldiging dat hij met operator Proximus op zakenreis ging naar Amerika ten dienste van Gial. “Er was geen sprake van een belangenconflict, want de missie gebeurde pas nadat de aanbesteding van Gial ingevuld was. Bovendien is er nooit een samenwerking geweest tussen Gial en Proximus”, aldus Ouriaghli.

bron: Belga