Tien toeristische uitbatingen krijgen voor eerst Green Key Award van GoodPlanet Belgium

Tien toeristische uitbatingen krijgen voor eerst Green Key Award van GoodPlanet Belgium

Tien toeristische uitbatingen hebben in Leuven voor het eerst de Green Key Award gekregen, wat het totale aantal in Vlaanderen op 129 brengt. De Green Key Award is een initiatief van GoodPlanet Belgium in samenwerking met Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen. In aanmerking komen vakantiewoningen, hotels, jeugdherbergen en voor het eerst ook restaurants die voldoende initiatieven nemen om het energieverbruik, de afvalberg en CO2-uitstoot te verkleinen. Onder de nieuwe laureaten bevinden zich vier hotels (Holiday Inn Brussels Schuman, Holiday Inn Gent Expo, Crowne Plaza Hotel Berchem en Park Inn by Radisson Brussels Airport), twee vakantiewoningen (Zwaluwnest in Middelkerke en Letha in Ledeberg) en één jeugdherberg (De Draecke in Gent). Voor het eerst konden ook restaurants een aanvraag indienen. De Frietboek in Meeuwen, Botel Ophoven in Ophoven (Kinrooi) en Partaasch in Genk zijn de eerste restaurants in Vlaanderen met een Green Key Award.

Green Key is een internationaal programma van de Foundation for Environmental Education (FEE), dat in Vlaanderen gecoördineerd wordt door GoodPLanet Belgium. Om de Award in de wacht te slepen, moet de uitbating voldoen aan een 100-tal criteria. In samenwerking met Horeca Vlaanderen werd de award voor het eerst ook opengesteld voor restaurants. Die zijn onder meer verplicht om voedselverspilling tegen te gaan en zo duurzaam mogelijk aan te kopen.

Wie een Award in de wacht sleept, moet jaarlijks opnieuw een dossier indienen en krijgt om de drie jaar ter plekke een doorlichting.

bron: Belga