Olivier Goris wordt netmanager van Eén en Canvas

Olivier Goris wordt netmanager van Eén en Canvas

Olivier Goris wordt de netmanager van Eén en Canvas. Beide zenders behouden wel hun eigen identiteit. Dat meldt de VRT. De VRT actualiseert de leiding van Eén en Canvas. De 48-jarige Olivier Goris, in het verleden aan de slag bij Woestijnvis en sinds 2014 netmanager van Eén, wordt manager van beide netten. “Eén en Canvas behouden elk hun eigen identiteit”, zegt Peter Claes, algemeen directeur Media en Productie. “Eén voelt en voedt de hartslag van Vlaanderen en is meer dan ooit de zender die mensen verbindt. Canvas neemt op z’n eigen verdiepende manier een unieke plaats in het Vlaamse medialandschap in.”

“Deze nauwe samenwerking tussen Eén en Canvas is een logische stap. We geloven dat beide merken zich vandaag vanuit één overkoepelende blik beter kunnen wapenen voor de uitdagingen van de toekomst”, aldus Claes. “Die uitdagingen zijn divers: Hoe kunnen we met een beperkter budget onze opdracht als openbare omroep maximaal vervullen? Hoe kunnen we alle Vlamingen blijven bereiken, ook al gebruiken ze media soms op een andere manier? Hoe kunnen we onze impact behouden met steeds meer internationale concurrentie? Door een wisselwerking van talent en kennis verzekeren we bovendien het kwalitatief hoge niveau dat de Vlaming van beide netten verwacht.”

Goris was sinds november nauw betrokken bij de werking van Canvas. “Ik ontmoette er een straffe ploeg, samen hebben we nagedacht over de sterktes van Canvas en hoe we die verder kunnen ontwikkelen. Door intensief samen te werken met medewerkers van zowel Eén als Canvas voelden we elke dag de kracht van die synergie. Canvas heeft een unieke positie in het Vlaamse medialandschap. Het blijft ook in de toekomst een heel belangrijk net.”

bron: Belga