Belgen in het buitenland - Yannick Carrasco "wil bijdragen aan ontwikkeling Chinese voetbal"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Net zoals Hulk, Fabio Capello en uiteraard ook mijn vriend Axel Witsel wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van het voetbal in een land dat gek is op sport", verduidelijkte Rode Duivel Yannick Carrasco maandag zijn transfer van Atletico Madrid naar het Chinese Dalian Yifang. "Het Chinese kampioenschap is in volle groei, de werkomstandigheden zijn fantastisch, de spelers en de supporters beschikken er over moderne infrastructuur en het spelniveau wordt elk seizoen beter", stelt Carrasco in een persmededeling. "Het feit dat ik Europa verlaat, doet geenszins afbreuk aan mijn verlangen om deel te nemen aan het WK dat eraan komt. Ik zal al het nodige doen om de bondscoach ervan te overtuigen dat ik klaar ben om deze zomer met de Rode Duivels deel te nemen aan de wereldbeker in Rusland."

"Ik kijk er erg naar uit om de komende dagen naar China te reizen en kennis te maken met mijn nieuwe teamgenoten bij Dalian Yifang. Het project en het aanbod van de club zijn een teken van vertrouwen en respect en bieden mij de kans om mijn kwaliteiten en mijn toekomst te ontwikkelen."

De 24-jarige Carrasco werd in juli 2015 door Atletico overgenomen van AS Monaco, dat hem in 2010 bij de jeugd van Racing Genk wegplukte. De winger speelde 124 wedstrijden voor Atletico. Hij scoorde daarin 23 goals en gaf 17 assists.

Volgens Spaanse media legt Dalian 30 miljoen euro op tafel voor de transfer, waarvan een percentage als opleidingsvergoeding naar Monaco gaat, en zal Carrasco in China een netto jaarsalaris van 10 miljoen euro opstrijken.

Dalian Yifang promoveerde afgelopen seizoen uit de China League One naar de Super League. Het nieuwe seizoen gaat dit weekend van start.

.

bron: Belga