Noorderburen in de ban van kikkererwtfrietjes

Noorderburen in de ban van kikkererwtfrietjes
Unsplash / E. Smith

Niks smaakt zo goed als onze eigen Belgische frietjes, maar echt goed voor de lijn is het niet. Een gezond alternatief is de kikkererwtfriet. Bakken, frituren of grillen, het smaakt allemaal even lekker. 

De peulvrucht is de afgelopen jaren de ‘chouchou’ van de culinaire wereld geworden. Hummus en falafel zijn de meest bekende gerechten met kikkererwten. Nu is dus ook een frietvariant van en onze Noorderburen zijn er gek op.

Recept

Zelf kikkererwtfrietjes maken? Probeer dan dit recept eens. Meng 500 milliliter bouillon naar keuze met 250 gram kikkererwtenmeel. Kook het mengsel en blijf roeren tot de massa dikker wordt. Neem een ovenschaal en bedek de bodem met bakpapier. Schep het mengsel op het bakpapier en zorg dat de laag ongeveer 1 centimeter dik is. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats gedurende een uurtje in de koelkast. Snij na een uur het deeg in reepjes. Frituur de erwtenreepjes gedurende enkele minuten in de friteuse op 180 graden. Werk af met een enkele kruiden naar keuze.