OS 2018 - "Ruime delegatie betekent niet dat we nu wintersportland zijn"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Eddy De Smedt, topsportdirecteur van het BOIC, houdt gemengde gevoelens over aan de prestaties van de Belgische atleten op de Winterspelen. "De medaille van Bart heeft bijzonder veel goed gemaakt", vertelde hij zondag tijdens een terugblik op de voorbije zestien dagen topsport. Swings werd vooraf beschouwd als medaillekandidaat op de massastart. Eddy De Smedt is vol lof over de manier waarop de Leuvenaar met de druk omging en zaterdag naar het zilver schaatste. "Ik ben echt onder de indruk over de manier waarop Bart het in de massastart heeft aangepakt", zegt hij.

Dankzij Swings kleurde de balans voor Team Belgium alsnog positief. "Die medaille maakt bijzonder veel goed", zegt de topsportdirecteur. "Als het hem niet was gelukt, dan had ik graag toch nog meer top acht plaatsen gezien om een positief gevoel over te houden." Swings is de enige Belg die met een olympisch diploma op het vliegtuig stapt.

Team Belgium was met 22 atleten vertegenwoordigd in Pyeongchang, het hoogste aantal sinds 1936. "Maar zo'n ruime delegatie betekent niet dat we nu een wintersportland zijn. Dat moeten we niet denken", zegt hij. "Zo'n grote delegatie is ook nooit een doel op zich."

bron: Belga