Jupiler Pro League – Kortrijk mag bibberen voor POI-plaats na verlies tegen Zulte

Jupiler Pro League - Kortrijk mag bibberen voor POI-plaats na verlies tegen Zulte

Op de 28e speeldag van de Jupiler Pro League heeft Zulte Waregem zondagavond de derby tegen Kortrijk met 0-1 gewonnen. Kortrijk laat het zo na om zijn plaats in Play-off I te verstevigen. In de eerste helft was het voornamelijk Kortrijk dat de plak zwaaide. Toch kwam Zulte Waregem na een halfuur spelen bijna op voorsprong na kansen voor Hamdi Harbaoui en Peter Olayinka. Maar de grootste misser was voor Evgeniy Makarenko, die bij een hoekschop de bal moederziel alleen aan de tweede paal kreeg. De Oekraïner trapte onbegrijpelijk naast. Toen Theo Bongonda in de 84e minuut over het been van Kristof D’Haene struikelde, legde scheidsrechter Erik Lambrechts de bal op de stip. Hamdi Harbaoui schoot de bal hoog voorbij Thomas Kaminski en zette zo de eindcijfers op het bord.
Kortrijk (6e met 39 punten) mist zo de kans om uit te lopen op Standard (7e met 38 punten). De Luikenaren hebben met rode lantaarn KV Mechelen en middenmoter KV Oostende een makkelijker programma dan Kortrijk, dat in zijn laatste twee competitieduels nog tegen leider Club Brugge en eerste achtervolger Charleroi aan de bak moet.
Voor Zulte Waregem valt er niet veel meer te rapen dit seizoen. Het is met 34 punten elfde en heeft een mirakel nodig om zich nog voor Play-off I te plaatsen.

.

bron: Belga