Het blijft nog even koud en zonnig

Het blijft nog even koud en zonnig

Deze namiddag is het licht bewolkt maar koud. De maxima liggen tussen -5 graden in de Hoge Venen en rond +1 graad in Vlaanderen bij een gure wind uit oost tot noordoost, zo voorspelt het KMI. Morgen is het eerst zonnig. In de loop van de dag verschijnen er stilaan wolkenvelden en zijn vooral in de Ardennen en aan de kust enkele sneeuwvlokken niet uitgesloten. Het is zeer koud met in vele streken maxima rond het vriespunt, en ten zuiden van Samber en Maas maxima tussen -2 en -6 graden.

Dinsdag wordt het wisselend bewolkt met kans op enkele sneeuwvlokken. Na een zeer koude nacht stijgen de temperaturen niet hoger dan 0 graden in Vlaanderen en -5 graden in de Ardennen. De matige noordoostenwind blijft goed voelbaar.

Woensdag wordt het opnieuw koud en zonnig met een gure oostenwind. ’s Nachts blijft het zeer koud en overdag wordt het niet warmer dan -1 tot -6 graden.

Donderdag blijf het zeer koud met een ijzige oostenwind. De bewolking neemt langzaam toe maar het blijft nog droog. Vrijdag trekt een regenzone over onze streken met waarschijnlijk eerst sneeuw of aanvriezende regen. Het wordt geleidelijk minder koud met maxima rond of iets boven 0 graden. Vanaf volgende weekend zet de dooi zich overal in. We komen terecht in veel zachtere zeelucht met af en toe regen.

bron: Belga