Derde editie Bright Brussels trokt 120.000 bezoekers

De lichtspektakels van Bright Brussels, Festival of Light palmen, hebben de voorbije dagen meer dan 120.00 bezoekers gelokt. Dat melden Brussels minister Pascal Smet en minister-president Rudi Vervoort op de laatste avond van het festival. Van 22 tot 25 februari palmden dertien installaties voor een derde keer de centrumwijken van de Belgische hoofdstad in en lieten de bezoekers de authentieke wijken in een ander licht herontdekken.
De lichtinstallaties verspreidden zich van aan het water rond de Kaaiwijk over het Begijnhof tot aan Sint-Katelijne en de Nieuwe Graanmarkt. Verschillende Belgische en internationale artiesten zetten vier dagen lang hun installaties aan van 18u30 tot 23u.
“We zijn blij dat zoveel Brusselaars en bezoekers deze editie konden smaken”, zegt minister Pascal Smet. “We vonden de juiste formule met het verhuizen van het parcours naar het centrum. Hierdoor kwamen de installaties nog beter tot hun recht. Uiteraard nemen we ook enkele aandachtspunten mee naar de editie van volgend jaar. Zo moet het parcours autovrij worden, denk ik, zodat het aangenamer en veiliger genieten is. Daarnaast moeten we ook bekijken hoe we het verkeer op de kruispunten vlotter kunnen laten verlopen”.
“Ik ben erg blij te kunnen vaststellen dat Bright nog meer mensen kon verleiden dan vorig jaar”, aldus minister-president Vervoort. “Gedurende het hele weekend gaf het festival de kans aan Brusselaars en bezoekers om de authentieke en gezellige wijken, waar ooit de oude haven van Brussel zich bevond, in een ander licht te ontdekken.”

bron: Belga