CSI-W-jumping Göteborg - Olivier Philippaerts verzekert zich met tweede plaats van ticket voor wereldbekerfinale

door
Belga
Leestijd 2 min.

Olivier en Nicolas Philippaerts deden het zondag in het Zweedse Göteborg bijzonder goed in de dertiende en laatste manche van de West-Europese liga in de Wereldbeker jumping. Beide tweelingbroers bleven foutloos in een barrage met elf. Het leverde Olivier Philippaerts de tweede stek op. Nicola Philippaerts werd vierde. De 36-jarige Zweed Henrik von Eckermann ging met de 12-jarige merrie Mary Lou met de zege aan de haal. Zij waren 53 honderdsten sneller dan Olivier Philippaerts en de 12-jarige merrie Legend of Love. De Brit Michael Whitaker werd met Hot Stuff op 63 honderdsten derde, Nicola Philippaerts was met de 11-jarige ruin Harley 73 honderdsten trager dan Von Eckermann. François Mathy Jr kon zich met Casanova niet voor de barrage plaatsen en werd met acht strafpunten 24e.

Von Eckermann is met 84 punten de eindwinnaar van de West-Europese liga, voor de Fransman Kevin Staut (78) en de Duitser Marcus Ehning (67). Pieter Devos is met 49 punten en een negende plaats beste Belg en mag naar de wereldbekerfinale, die van 10 tot 15 april in Parijs gesprongen wordt, net als Olivier Philippaerts, met 37 punten negentiende.

In principe is alleen de top achttien zeker van een ticket voor de finale, maar Olivier Philippaerts kreeg al snel te horen dat ook hij naar Parijs mag. "Ik mocht als laatste aan de barrage beginnen en heb werkelijk alles uit de kast gehaald om hier te winnen. Helaas waren Legend en ik net een fractie te traag", reageerde hij. "Ik had hier graag gewonnen, maar ik onthoud onze prestatie. Legend springt heel constant en dat laat het beste verhopen voor de komende weken en maanden. Na afloop vernam ik dat ik toch rechtstreeks geplaatst ben voor de finale in Parijs. Dat is een mooi doel om naar toe te werken."

.

bron: Belga