Koppel redt zwijntje uit asiel, maar eet het nadien op

Molly het hangbuikzwijn zat al een tijdje in het Rescue and Sanctuary for Threatened Animals (RASTA) toen ze werd geadopteerd door een Canadees koppel uit Vancouver. Helaas was Molly haar geluk maar van korte duur en werd ze opgegeten. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Austin Manson Forget en Laura Combes leken alleen maar de beste bedoelingen te hebben met het hangbuikzwijntje. Maar een maand nadat ze geadopteerd werd, belande Molly onverbiddelijk op de BBQ. Wat het verhaal nog erger maakte, is dat de twee met veel plezier over opschepten over hun daad op sociale media. De man zou het dier hebben neergeschoten onder aanmoediging van zijn vrouw.

Kapot van verdriet 

Het asiel had nochtans het koppel serieus op de rooster gelegd vooraleer ze het dier mee naar huis mochten nemen. Maar dat mocht niet baten. "We zijn er echt kapot van", schrijft iemand van de organisatie op hun Facebookpagina. RASTA wil nu nooit nog een varken opgeven voor adoptie. "In tegenstelling tot honden en katten is het risico dat zij op een bord belanden simpelweg te groot.". Bovendien kan het koppel niet gestraft worden. In Canada is het niet verboden om een huisdier te doden en op te eten. De dierenorganisatie heeft wel de omliggende asielen gecontacteerd, zodat het koppel nooit nog een dier kan adopteren.