Japan gaat 's werelds hoogste houten wolkenkrabber bouwen

In Japan hebben zijn ze meester in het bouwen van bijzondere gebouwen. Houtbedrijf Sumitomo Forestry gaat in Tokio een wolkenkrabber neerzetten die voor 90% bestaat uit hout. De oplevering is pas voorzien voor 2041. Nog eventjes geduld dus. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn er tal van cypress en- cederbomen geplant. Om te voorkomen dat deze gaan verkommeren in de slecht onderhouden bossen van Japan, gaat Sumitomo Forestry ze nu verwerken in een houten wolkenkrabber van 350 verdiepingen hoog. Volgens een eerste schatting zou het project 4,5 miljard euro kosten. Maar het bedrijf denkt dat die prijs tegen 2041 wel gezakt zal zijn door alle technologische ontwikkelingen.

Plantaardig 

Voor het 'W350-project' zal men 185.000 kubieke meter hout nodig hebben. Daarnaast worden er op de begane grond ook planten geplaatst die moeten groeien tot aan de hoogste verdiepingen. De overige 10% bestaat uit staal en is vooral bedoeld om het gebouw te beschermen tegen aardbevingen. Het resultaat ziet er op simulatiefoto's heel mooi uit, maar op het resultaat is het toch nog een goede 23 jaar wachten. De opening valt ook samen met de 350ste verjaardag van het houtbedrijf.

Foto / Sumitomo Forestry