Weerbericht – Kwik stijgt niet boven vijf graden en vannacht daalt het naar -12 graden in Ardennen

Het wordt zaterdag zonnig maar koud met een schrale wind, en maxima tot 5 graden. Zaterdagnacht wordt erg koud met minima tot -12 graden in de Ardennen. Ook de volgende dagen blijft het bibberen, met minima richting -15 graden, voospelt het KMI. Zaterdag wordt het opnieuw zonnig met in de loop van de dag hoge sluierbewolking die vanaf het noorden over het land trekt. De maxima klimmen niet veel hoger dan 0 graden in de Ardennen en schommelen rond 4 of 5 graden elders. De matige tot soms vrij krachtige wind uit oostnoordoost versterkt het koudegevoel. Er zijn bovendien rukwinden mogelijk tot 50 km/ u, in de Ardennen mogelijk tot 60 km/ u.
Zaterdagavond en -nacht wordt het helder. De minima liggen tussen -4 of -5 graden in Vlaanderen en lokaal -12 in de Ardense valleien. Er staat nog steeds een schrale wind.
Zondag wordt meestal zonnig maar nog frisser, met maxima rond het vriespunt. De gevoelstemperatuur ligt lager door de noordoostenwind.
Volgende week blijft koud en vaak zonnig. Lokaal kan wel winterse neerslag vallen. Vanaf woensdag lijkt het overal te gaan vriezen, zowel overdag als ’s nachts. De minima liggen begin volgende week tussen -2 en -10 graden en zakken gaandeweg richting -5 en -15 graden op donderdag. In de Ardense valleien kan het lokaal nog iets kouder worden.
Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie.

bron: Belga