Pochettino: “Dembélé op zelfde niveau als Maradona en Ronaldinho”

Pochettino:
Pochettino: "Dembélé op zelfde niveau als Maradona en Ronaldinho"

Tottenham-coach Mauricio Pochettino heeft nog maar eens de loftrompet gestoken over Mousa Dembélé. Op een persconferentie in aanloop naar het duel met Crystal Palace vergeleek de Argentijn gisteren de Rode Duivel met de legendarische Diego Maradona. “Ik heb al gezegd dat hij een voetballend genie is. Ik plaats hem in dezelfde categorie als Ronaldinho, Maradona en Okocha, spelers met wie ik op het veld heb gestaan”, verklaarde de voormalige Argentijnse international.

“Voor mij hoort Dembélé bij de meest talentvolle spelers uit de geschiedenis van het voetbal. Hij geeft blijk van een uitzonderlijke vorm en verdient dan ook alle lof die hij momenteel krijgt”, vervolgde de oefenmeester.

De 30-jarige Dembélé speelt sinds 2012 bij de Spurs. De Rode Duivel schittert dit seizoen bij de Engelse uittredende vicekampioen. Op 13 februari zette Tottenham nog een sterk resultaat neer op het veld van Juventus in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League. Het werd 2-2 toen, waardoor de Londense club zijn kansen bewaart om naar de kwartfinales door te stoten.

Bron: Belga