OS 2018 - Sebastien Toutant pakt eerste olympische titel Big Air

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Canadees Sebastien Toutant heeft zaterdag olympisch goud veroverd op de Big Air in het snowboarden bij de mannen op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. De 25-jarige Toutant haalde het in een finale waarin er weinig geland werd met een totaalscore van 174.25 punten van de Amerikaan Kyle Mack (168.75) en de Brit Billy Morgan (168.00). In de finale werd er drie keer gesprongen, de punten van de beste twee sprongen werden opgeteld. Toutant mag zich de eerste olympische kampioen ooit in de Big Air noemen. In Pyeongchang was het de eerste keer dat de spectaculaire discipline op het olympische programma stond.

Redmond Gerard, die vorige week de olympische titel pakte in de slopestylecompetitie, moest deze keer op de schans in Alpensia vrede nemen met de vijfde plaats. De Canadezen Max Parrot en Mark McMorris bleven met respectievelijk een negende en tiende plaats onder de verwachtingen. Onze landgenoten Seppe Smits, Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer waren er niet bij in de finale. Zij sneuvelden eerder deze week in de kwalificaties.

Opvallende aanwezige in de tribunes tijdens de finale was de Amerikaanse Ivanka Trump, de oudste dochter van de Amerikaanse president Donald Trump. Zij werd vergezeld door Kim Jung-sook, de echtgenote van de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Ivanka Trump is sinds vrijdag in Zuid-Korea en woont er zondag ook nog de slotceremonie bij.

bron: Belga