OS 2018 – Canada pakt bronzen plak in het ijshockey bij de mannen

OS 2018 - Canada pakt bronzen plak in het ijshockey bij de mannen
OS 2018 - Canada pakt bronzen plak in het ijshockey bij de mannen

Titelverdediger Canada heeft zich vandaag in het ijshockey bij de mannen verzekerd van de bronzen medaille op de Winterspelen in Pyeongchang. De Canadezen, die gisteren in de halve finales verrassend het onderspit moesten delven tegen Duitsland, wonnen met 6-4 van Tsjechië. De partij brak na acht minuten helemaal open. Na de openingstreffer van Ebbett (8.) maakte Ruzicka (9.) meteen gelijk. Maar met meteen daarop een treffer van Kelly (9.) stond Canada toch weer op voorsprong. Op het einde van de eerste periode gaf Roy (15.) de titelverdediger een beetje extra ademruimte met de 1-3.

Na een doelpuntenloze tweede periode volgde een eveneens evenwichtige derde periode. Ebbett (5.), Kelly (9.) en Wolski (15.) scoorden nog elk een treffer voor Canada, terwijl Kovar (6.) en Cervenka (16. en 17.) tegenscoorden voor Tsjechië. Canada behield de leiding en pakt het brons.

In de finale van het toernooi zonder NHL-sterren speelt Duitsland morgen (5u10 Belgische tijd) tegen de olympische atleten uit Rusland.

Bron: Belga