Jupiler Pro League - Mechelen, dat strafschop mist, deelt punten met Charleroi

Op de 28e speeldag van de Jupiler Pro League hebben KV Mechelen en Charleroi zaterdag de punten gedeeld. Bij Mechelen miste Mats Rits in de slotminuut vanop de stip, waardoor het 1-1 bleef. Het was al in de 12e minuut raak voor Charleroi. Chris Bedia opende met zijn kopbal de score voor de bezoekers. In de 36e minuut keurde scheidsrechter Bart Vertenten een doelpunt van German Mera af. Hassane Bandé, die de voorzet gaf, had de bal namelijk over de achterlijn laten gaan. Maar een minuut later was het wel raak voor Mera, en dat vanop een stilstaande fase. De Colombiaan kopte de Mechelse vrije trap binnen.

Toen Niklas Pedersen door Dorian Dessoleil op de grond werd gewerkt in de zestien meter, legde Vertenten de bal op de stip. Rits nam de verantwoordelijkheid op, maar schoot recht op doelman Parfait Mandanda.

In het klassement is Charleroi tweede met 50 punten. KV Mechelen (voorlaatste met 24 punten) wint één puntje op rode lantaarn Eupen, dat later op de avond Lokeren ontvangt.