Jupiler Pro League – Gent pakt in extremis de drie punten bij Waasland-Beveren

Jupiler Pro League - Gent pakt in extremis de drie punten bij Waasland-Beveren

AA Gent, dat tot de 82e minuut nog achterstond, is zaterdag drie punten gaan rapen bij Waasland-Beveren op speeldag 28 in de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren blijft tiende en verliest de aansluiting met de ploegen die strijden om play-off 1. Waasland-Beveren moest stunten tegen Gent om de hoop op play-off 1 levendig te houden, en met dat voornemen in het achterhoofd ontbond Anderlecht-huurling Isaac Thelin al voor de zestiende keer dit seizoen zijn duivels. Hij zette na 18 minuten de openingstreffer met het hoofd op het bord. De assist kwam van een andere huurling, en wel eentje van de Gentenaars: Louis Verstraete.
Acht minuten voor tijd kopte Dylan Bronn de gelijkmaker in een boogje over doelman Davy Roef. In de blessuretijd legde Giorgi Chakvetadze een voorzet perfect klaar voor Roman Yaremchuk (90+2.), die maar moest binnentikken. Gent ging zo alsnog met de zege aan de haal. Voor Waasland-Beveren gaat het om de eerste nederlaag in 2018 en de eerste nederlaag onder coach Sven Vermant.
Gent wipt over RSC Anderlecht naar de derde plaats, maar paars-wit speelt zondag wel nog tegen Moeskroen. Waasland-Beveren blijft tiende, en telt nu vier punten achterstand op nummer zes KV Kortrijk.

.

bron: Belga