Jupiler Pro League - Eupen geeft rode lantaarn door aan KV Mechelen na zege tegen Lokeren

Eupen heeft zaterdag voor een nieuwe wending gezorgd in de strijd om het behoud in de Jupiler Pro League. Het won met 3-2 van Lokeren, telt nu evenveel punten als KV Mechelen, en staat weer vijftiende omdat het meer doelpunten maakte. Na het punt dat KV Mechelen eerder op de avond sprokkelde zag het er niet te best uit voor Eupen, en dat gold nog veel meer toen Guus Hupperts (7.) Lokeren al heel vroeg op voorsprong bracht. Met een schot in de verste hoek was doelman Hendrik van Crombrugge geklopt. De Panda's wisten te reageren. Na een prachtig gekrulde voorzet van Nils Schouterden, kopte Florian Raspentino (24.) de gelijkmaker binnen.

Eupen ging nog voor de rust op en over Lokeren en kon opeens de redding in de Jupiler Pro League weer ruiken. Eric Ocansey (37.) zorgde voor de 2-1 na dom balverlies van Mijat Maric. Lokeren, dat met zeven punten meer dan Eupen aan de wedstrijd begon, zag toen in de verte het degradatiespook weer opdoemen. Die vrees werd even wat kleiner toen José Cevallos (54.) in de rebound de 2-2 binnenschoot na een schot van Robin Söder. Toen Silas Gnaka na 78 minuten zijn tweede gele kaart kreeg, moest Eupen met tien voort. Toch wist het twee minuten later weer op voorsprong te komen: Luis Garcia krulde een vrije trap perfect in doel.

Eupen hijst zich door de zege weer helemaal op gelijke hoogte met KV Mechelen, de twee teams tellen 24 punten. Eupen krijgt zelfs de vijftiende plaats, omdat het negen goals meer maakte dan Mechelen. Het wordt nog nagelbijten om het behoud. Ook Lokeren telt maar vier punten meer en kijkt toch maar beter uit.