Geweld tegen Rohingya – Drie explosies in Rakhine

Geweld tegen Rohingya - Drie explosies in Rakhine
Geweld tegen Rohingya - Drie explosies in Rakhine

In Sittwe, de hoofdstad van de noordoostelijke Myanmarese staat Rakhine, hebben zich zaterdagochtend drie ontploffingen voorgedaan. Dat meldden de lokale autoriteiten. Er werden ook nog eens drie onontplofte bommen gevonden in de havenstad, zo berichtten lokale media. Met de bommen werden overheidsfunctionarissen geviseerd. Een van de bommen ontplofte in de tuin van een gebouw van de regionale regering, terwijl de andere twee voor het gebouw van het lokale bestuur explodeerden. Volgens de politie raakte bij de ontploffingen één agent lichtgewond, maar vielen er daarnaast geen slachtoffers.
Een van de onontplofte explosieven werd aangetroffen op de “weg naar het strand”, zo zegt Tin Maung Swe, een woordvoerder van de regering van Rakhine. “Er kunnen er nog meer zijn”, zegt hij.
In de staat Rakhine is er de laatste maanden toegenomen geweld tussen de Rohingya, een moslimminderheid, en de boeddhistische meerderheid. De Verenigde Naties hebben de vervolging van de Rohingya door het Myanmarese leger al veroordeeld als “etnische zuivering”. Uit angst zijn al meer dan 700.000 moslims naar buurland Bangladesh gevlucht.

Bron: Belga