Time to Eat: Chocoladequinoa met rijstpudding

Quinoa
Foto R.V.

Wil je jezelf dit weekend verwennen met een lekker dessertje? Zet dan deze chocoladequinoa met rijstpudding op het menu. Smullen maar!

Ingrediënten
(Voor 4 personen)

  • 40 cl water
  • 80 g bruine suiker
  • 60 cl halfvolle melk
  • 25 cl vloeibare room
  • 80 g witte quinoa
  • 50 g pure chocolade 80% (in stukjes of fijngestampt)
  • 1 tonkaboon
  • 1 flinke snuif van de pepermolen
  1.  Verwarm het water in een pan en doe er de afgespoelde quinoa bij. Laat 5 minuten koken en giet af.
  2. Verwarm in een andere pan de melk en suiker. Doe er de afgespoelde en uitgelekte quinoa bij.
  3. Voeg de chocolade toe, een snuifje peper en de tonkaboon en zet het geheel 30 minuutjes op een zacht vuur
  4. Giet er na 20 minuten de vloeibare room bij.
  5. Dien de chocoladequinoa lauw op.