Sa Pinto en Mpoku vangen bot in hoger beroep

Sa Pinto en Mpoku vangen bot in hoger beroep

Standard heeft vandaag voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) geen lichtere sanctie kunnen bekomen voor coach Ricardo Sa Pinto en vicekapitein Paul-José Mpoku. Beiden zijn geschorst voor de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen op de 29e en voorlaatste speeldag in de Jupiler Pro League. Sa Pinto kreeg drie weken schorsing, waarvan twee met uitstel, en een boete van 1.200 euro opgelegd. Daarmee volgde de beroepskamer de vordering van het Bondsparket. In eerste aanleg had hij dezelfde sanctie gekregen.

Ook voor de straf van Mpoku werd geluisterd naar de bondsprocureur. De Congolese middenvelder werd twee wedstrijden schorsing opgelegd, waarvan één met uitstel. Mpoku, die zich niet kwam verdedigen omdat hij elk moment papa kan worden, moet ook 800 euro boete betalen.

De schorsing treedt pas vanaf maandag in werking, waardoor Sa Pinto en Mpoku de topper tegen Club Brugge niet vanuit de tribunes moeten volgen. Enkel de wedstrijd tegen KV Mechelen gaat aan hun voorbij.

bron: Belga