OS 2018 - "Paar schoonheidsfoutjes, maar ben zeer tevreden"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Loena Hendrickx was na haar korte kür nog wat ontgoocheld, maar in de vrije kür zette de kunstschaatsster de puntjes op de i. "Ik ben zeer tevreden. Ik maak een paar schoonheidsfoutjes, maar dat vergeef ik mezelf", vertelde ze vrijdag na afloop van haar oefening in de Gangneung Ice Arena. De 18-jarige Hendrickx schaatste op de tonen van "Diferente", uitgevoerd door Gotan Project, een zeer verdienstelijke kür die beloond werd met 116,72 punten. Daarmee kwam ze dicht in de buurt van haar pr (121,78 ptn), dat ze vorige maand neerzette op het EK in Moskou waar ze knap vijfde werd. Omdat Hendrickx als tweede van de 24 finalistes op het ijs moest, is het nog afwachten op welke plaats ze met haar totaal van 171,88 punten (pr 176,91) zal eindigen. Ze begon aan de vrije kür als twintigste in de tussenstand.

"Ik was ontzettend nerveus omdat ik wist dat ik het niet nog een keer mocht verknoeien", vertelde Hendrickx, die woensdag in de korte kür naar eigen zeggen "een grote fout" had gemaakt die haar vijf punten (en een pr) had gekost. "Door de stress kon ik me aanvankelijk niet zo hard inleven als op het EK, maar eens de eerste vier elementen voorbij waren, kon ik mij helemaal laten gaan. Ik voelde dan dat het goed zat."

Hendrickx scoorde, net als in de korte kür, net geen pr. "Het speelde zeker in mijn nadeel dat ik in de eerste groep moest starten. Dan liggen de scores altijd iets lager. Maar ik tevreden over de punten en de prestatie. Ik hoop dat ik ermee in de top vijftien sta (voor de vrije kür) en in de top achttien eindig."

Over drie weken wacht alweer een nieuwe belangrijke uitdaging. Dan neemt Loena Hendrickx deel aan het WK in Milaan (19-25 maart). Vorig jaar werd ze op de wereldtitelstrijd in Helsinki vijftiende.

bron: Belga