Lierse en Beerschot Wilrijk riskeren opnieuw match achter gesloten deuren

Lierse en Beerschot Wilrijk riskeren opnieuw match achter gesloten deuren

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gaat in beroep tegen de voorwaardelijke sanctie die Lierse en Beerschot Wilrijk kregen na de incidentrijke derby van begin januari. In die strafmaat was geen boete voorzien, die wil bondsprocureur Ebe Verhaegen wel graag. Het Bondsparket vond de beslissing in eerste aanleg bovendien onvoldoende beargumenteerd. “Het was een risicowedstrijd, dat was op voorhand bekend. Toch zijn er een aantal zaken verkeerd gelopen. Ik kan alleen maar vaststellen dat er niet voldoende maatregelen getroffen zijn”, stelde Verhaegen. De bondsprocureur onderstreepte dat clubs wel degelijk aansprakelijk zijn voor het gedrag van hun supporters. Daarvoor haalde hij rechtspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) en het International Sporttribunaal (TAS) aan.

Het Bondsparket vorderde voor zowel Lierse als Beerschot Wilrijk één wedstrijd achter gesloten deuren en een boete van 5.000 euro. Voor Beerschot Wilrijk staat er ook nog een voorwaardelijke boete van 625 euro open.

De Geschillencommissie had in eerste aanleg een speeldag achter gesloten deuren, met één jaar uitstel, opgelegd aan Lierse en Beerschot Wilrijk.

bron: Belga