Honda Classic golf - Thomas Pieters opent met twaalfde plaats in Honda Classic

door
Belga
Leestijd 1 min.

Thomas Pieters heeft donderdag met een ronde van 69 slagen, één onder par, een goede start genomen op het Honda Classic golftoernooi (PGA/6.600.000 dollar), dat wordt betwist op de PGA National-golfbaan in het Amerikaanse Palm Beach Gardens. Het leverde hem meteen een gedeelde twaalfde plaats op. De 26-jarige Antwerpenaar startte nochtans met een bogey op de eerste hole. Op de derde hole putte Pieters een birdie weg waarna hij op de vierde en vijfde hole birdieputts lukte van acht en zeven meter. Ook op de zesde hole zag hij de bal in de cup rollen. Op hole zeven wilde de bal niet vallen voor een vijfde birdie op een rij.

De nummer 42 op de wereldgolfranglijst sloeg de bal bij de afslag, in tegenstelling tot vorige week, vrijwel op alle holes op de fairway. Pieters, die ondertussen was opgeklommen naar de derde plaats, moest na twee bogeys op de vijftiende en zeventiende holes gas terugnemen. Desondanks sloot hij dag één af op een gedeelde twaalfde plaats en dit op drie slagen van de Zweed Alexander Noren en de Amerikaan Webb Simpson, die de leiding delen.

Tiger Woods, die het toernooi nog nooit won maar in 2012 runner-up werd, staat na een ronde van 70 slagen op een gedeelde 20e plaats. De Amerikaanse titelverdediger Rickie Fowler opende met een ronde van 71 slagen en een gedeelde 36e plaats.

bron: Belga