Europa League - Batshuayi treft met Dortmund Salzburg, Carrasco en Atlético ontmoeten Lokomotiv Moskou

door
Belga
Leestijd 2 min.

De loting voor de achtste finales van de Europa League heeft Michy Batshuayi en Borussia Dortmund vandaag aan het Oostenrijkse Salzburg gekoppeld. Atlético Madrid en Yannick Carrasco treffen het Russische Lokomotiv Moskou, terwijl voor Lazio en Jordan Lukaku een ontmoeting met het Oekraïense Dinamo Kiev wacht. AC Milan-Arsenal ten slotte is de topaffiche van de achtste finales. Michy Batshuayi en Dortmund kropen gisteren door het oog van de naald tegen Atalanta, maar gingen na het 1-1 gelijkspel in Bergamo vandaag wel de trommel in voor de loting van de achtste finales. De tegenstander werd het Oostenrijkse Salzburg, dat in de zestiende finales te sterk bleek voor Real Sociedad en Adnan Januzaj.

Yannick Carrasco, die Atlético deze maand misschien nog verlaat voor een Chinees avontuur, kreeg Lokomotiv Moskou voorgeschoteld als tegenstander. De Russen wonnen gisterenavond voor de tweede keer in een week van OGC Nice en presenteren zich als een taaie opponent. Atlético van zijn kant had geen enkele moeite met FC Kopenhagen.

Met Jordan Lukaku is er nog een derde Belg actief in de achtste finales van de Europa League. Lukaku en co, die gisteren een 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd tegen Steaua Boekarest ophaalden (5-1), wacht een verre verplaatsing naar Dinamo Kiev. De Oekraïners konden zich slechts op basis van een uitdoelpunt plaatsen tegen AEK Athene.

De meeste aandacht in de achtste finales van de Europa League lijkt echter te zullen uitgaan naar de topper tussen AC Milan en Arsenal. Beide traditieploegen kennen in de eigen competitie een moeilijk seizoen, maar mikken in de Europa League resoluut op eindwinst en het bijhorende rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League volgend seizoen.

Bron: Belga