Antwerpse studenten zamelen al meer dan 3.500 euro in voor Nicole uit ‘Taboe’

Antwerpse studenten zamelen al meer dan 3.500 euro in voor Nicole uit 'Taboe'

Camille en Koen, twee studenten van de Karel de Grote Hogeschool, hebben al meer dan 3.500 euro ingezameld voor Nicole uit Deurne (Antwerpen), die onlangs in het VRT-programma ‘Taboe’ getuigde over armoede. De studenten marketing willen de 73-jarige helpen haar droom van eigen meubels te realiseren. Nicole vertelde in het programma aan Philippe Geubels hoe ze een miljoenenschuld erfde van haar man toen die stierf en daarna een leven in armoede leidde. Ondanks haar situatie hoopt ze ooit nieuwe meubels te kunnen kopen, zo vertelde ze. Ze had zelfs een plakboek met foto’s van eetkamers en salons, geknipt uit reclamefolders.

Camille De Bruyn en Koen Claes zagen de aflevering en na een oproep op Twitter voor een actie voor Nicole, besloten ze een inzamelactie op te zetten op Facebook, zo vertellen ze aan VRT. Ze openden een rekening en dinsdag kwam de actie online op de sociaalnetwerksite.

Vrijdagavond staat de teller op meer dan 3.500 euro, ruim meer dan het minimumdoel van 3.000 euro dat de studenten hadden vooropgesteld. Met het ingezamelde geld zullen meubels worden gekocht, zo klinkt het, al voegen de initiatiefnemers toe dat – in overleg met Nicole zelf – het overtollige geld naar een armoedeorganisatie zal gaan.

bron: Belga