Agent die tijdens bloedbad in Amerikaanse school aanwezig was neemt ontslag

Agent die tijdens bloedbad in Amerikaanse school aanwezig was neemt ontslag
Agent die tijdens bloedbad in Amerikaanse school aanwezig was neemt ontslag

Een agent die op het moment van de dodelijke schietpartij op de Marjorie Stoneman High School in Parkland op de campus was maar niets tegen de schutter ondernam, heeft nu ontslag genomen. Dat is gisterenavond plaatselijke tijd op een persconferentie gezegd. Toen de 19-jarige ex-student Nikolas Cruz vorige woensdag het vuur opende op de leerlingen en leerkrachten van de school, was er op het schoolterrein ook een gewapende en geüniformeerde agent aanwezig. Scott Peterson begaf zich wel naar het gebouw waar de schietpartij bezig was, maar ging nooit naar binnen, zo is op bewakingsbeelden te zien.

Volgens sheriff Scott J. Israel wist Peterson maar al te goed dat er in het gebouw een schutter aan het werk was, maar bleef hij vier minuten buiten staan wachten terwijl binnen de geweerschoten bleven weerklinken. “Verschrikkelijk, misselijkmakend. Er zijn geen woorden voor”, verklaarde Israel tijdens een persconferentie waarop hij het nieuws over het ontslag bekendmaakte.

Na het bekijken van de bewakingsbeelden en het horen van de getuigen en de betrokken agent, besloot de sheriff om Peterson voor de duur van het interne onderzoek te schorsen. Peterson koos er echter voor om zelf ontslag te nemen.

Het bloedbad op de Marjorie Stoneman High School kostte het leven aan 17 mensen. Een tiental anderen raakten gewond.

Bron: Belga