WTA Boedapest - Qualifier Bonaventure stoomt door naar kwartfinales

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ysaline Bonaventure (WTA 154) heeft zich vandaag geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in de Hongaarse hoofdstad Boedapest (hard/250.000 dollar). De 23-jarige kwalificatiespeelster haalde het in de tweede ronde in twee sets met 6-4 en 6-1 van het twee jaar jongere Kroatische achtste reekshoofd Donna Vekic (WTA 53). Bij de laatste acht treft Bonaventure de winnares van het duel tussen de Hongaarse Timea Babos (WTA 35), het derde reekshoofd, en de Duitse Mona Barthel (WTA 74).

Eerder op de dag slaagde Kirsten Flipkens (WTA 67) er niet in zich te plaatsen voor de kwartfinales. De Kempense moest haar meerdere erkennen in de Slowaakse Dominika Cibulkova (WTA 33), het eerste reekshoofd. Na 1 uur en 13 minuten gaf het scorebord de setstanden 6-4 en 6-2 aan.

Later op de dag dubbelen Flipkens en Bonaventure tegen elkaar. Flipkens vormt een duo met de Zweedse Johanna Larsson, Bonaventure met de Hongaarse Reka-Luca Jani. Alison Van Uytvanck (WTA 80) plaatste zich woensdag voor de kwartfinales. Ze won in twee sets van het Roemeense vijfde reekshoofd Mihaela Buzarnescu (WTA 39): 6-1 en 6-0. Bij de laatste acht ontmoet ze de winnares van het duel tussen de Slowaakse Jana Cepelova (WTA 114) en het Chinese tweede reekshoofd Shuai Zhang (WTA 34).

bron: Belga