WTA Boedapest - Kirsten Flipkens niet opgewassen tegen eerste reekshoofd Cibulkova

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kirsten Flipkens (WTA 67) is er vandaag niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in de Hongaarse hoofdstad Boedapest (hard/250.000 dollar). De 32-jarige Flipkens moest haar meerdere erkennen in de vier jaar jongere Slowaakse Dominika Cibulkova (WTA 33), het eerste reekshoofd. Na 1 uur en 13 minuten gaf het scorebord de setstanden 6-4 en 6-2 aan.

In de onderlinge confrontaties met Flipkens leidt Cibulkova met 6-2. Het is van 2012 geleden dat Flipkens de Slowaakse kon verslaan. Later op de dag neemt kwalificatiespeelster Ysaline Bonaventure (WTA 154) het in de tweede ronde op tegen het Kroatische achtste reekshoofd Donna Vekic (WTA 53).

Ook nog vandaag dubbelen Flipkens en Bonaventure tegen elkaar. Flipkens vormt een duo met de Zweedse Johanna Larsson, Bonaventure met de Hongaarse Reka-Luca Jani. Alison Van Uytvanck (WTA 80) plaatste zich gisteren voor de kwartfinales. Ze haalde het in twee sets van het Roemeense vijfde reekshoofd Mihaela Buzarnescu (WTA 39): 6-1 en 6-0. Bij de laatste acht ontmoet ze de winnares van het duel tussen de Slowaakse Jana Cepelova (WTA 114) en het Chinese tweede reekshoofd Shuai Zhang (WTA 34).

bron: Belga