WK indooratletiek – Belgian Tornados kennen hun tegenstanders

WK indooratletiek - Belgian Tornados kennen hun tegenstanders

De Belgische 4×400 meter aflossingsploeg kent haar tegenstanders op het WK indooratletiek volgende week in het Engelse Birmingham. In de reeksen op zaterdag 3 maart gaan tien ploegen van start, de beste zes lopen op zondag 4 maart ook de finale. De Belgian Tornados verrasten in 2010 met zilver op de estafette op het WK indoor in Doha, maar sindsdien werd nooit meer de top vijf bereikt. Dat laatste is dit jaar wel het doel. In 2016 in het Amerikaanse Portland liet Robin Vanderbemden het stokje vallen, en de Belgen werden zesde en laatste in de finale.

De Verenigde Staten zijn titelverdediger en opnieuw topfavoriet, maar Trinidad en Tobago maakte zijn ploeg nog niet bekend. Afgelopen zomer verraste Trinidad en Tobago door goud te pakken op het WK in Londen. Ook België met Kevin, Jonathan en Dylan Borlée en daarnaast Jonathan Sacoor of Michael Rossaert maakt kans op de medailles.

De Britten zullen voor eigen publiek ook het podium willen bestijgen, maar ze komen niet met hun sterkste namen en zijn op papier zwakker dan de Belgen. Andere outsiders zijn de Polen, Spanjaarden, Jamaicanen en de Dominicaanse Republiek. Ook Tsjechië en Oekraïne verschijnen aan de start.

bron: Belga