WK driebanden teams – Caudron en Philipoom verslaan Libanon in eerste groepswedstrijd

WK driebanden teams - Caudron en Philipoom verslaan Libanon in eerste groepswedstrijd

Frédéric Caudron (UMB-1) en Jozef Philipoom (UMB-444) hebben donderdag in het Duitse Viersen Libanon met 40-31 verslagen in hun eerste groepswestrijd op het wereldkampioenschap driebanden voor landenteams. Het Libanese duo Yasser Shehayeb (UMB-641) en Goerge Ltief (UMB-2391) kon aanvankelijk gelijke tred houden. Bij de pauze was het verschil slechts twee punten in het voordeel van Caudron en Philipoom. In de tweede wedstrijdhelft bouwden de Belgen een voorsprong van twaalf punten op, die de Libanezen niet meer konden wegwerken. Het werd uiteindelijk nog een vlotte 40-31 overwinning in 35 beurten (gem. 1,143-0,885).
Vrijdagnamiddag nemen Caudron en Philipoom het in hun volgende wedstrijd op tegen de Fransen Jerome Barbeillon (UMB-57) en Cédric Melnytschenko (UMB-444), die de Japanners Nobuyasu Sakai (UMB-44) en Yusuke Mori (UMB-189) met 40-34 versloegen. De eerste twee van de groep plaatsen zich voor de kwartfinales.
Het toernooi wordt sinds vorig jaar gespeeld in het Scotch Double Format, waarbij de spelers van een ploeg om beurt spelen. België won met Caudron en Eddy Merckx (UMB-2) vanaf 2012 vier jaar na elkaar de titel. In 2016 werden Caudron en Merckx in de halve finales uitgeschakeld door Turkije. Vorig jaar moesten Caudron en Roland Forthomme (UMB-25) in de finale de duimen leggen voor de Zuid-Koreanen Choi Sung-Won (UMB-12) en Kim Jae Guen (UMB-34).

.

bron: Belga