OS 2018 – Sam Maes 37e na eerste run slalom, Kai Alaerts uitgeschakeld

OS 2018 - Sam Maes 37e na eerste run slalom

Sam Maes staat donderdag na de eerste run in de slalom op de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang op de 37e plaats. Kai Alaerts was minder succesvol en is uitgeschakeld. Maes finishte na 52.90, op 5.18 van de Noorse koploper Henrik Kristoffersen (47.72). De Zweed André Myhrer (op 0.21) eindigde als tweede, voor de Fransman Victor Muffat-Jeandet (op 0.62). Alaerts ging tijdens zijn slalom in de fout en zette geen resultaat neer. Slechts 52 atleten haalden de finish. De tweede run staat later op de dag op de agenda.
Topfavoriet Marcel Hirscher kon zijn status niet waarmaken. De Oostenrijker week van zijn parcours af en moest dus een kruis maken over een medailledroom. Eerder pakte hij in Zuid-Korea al het goud op de combiné en de reuzenslalom.
Voor de 20-jarige Maes is de slalom zijn tweede wedstrijd in Pyeongchang. Zondag eindigde de olympische debutant op een verdienstelijke 32e plaats in de reuzenslalom. Alaerts, 28 en ook nieuw op de Spelen, werkte met de slalom zijn eerste en enige wedstrijd in Zuid-Korea af.

bron: Belga