Omloop Het Nieuwsblad - Flanders Classics vernieuwt met podiumceremonie en eigen hymne

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na de vernieuwing van de ploegenvoorstelling bij de Ronde van Vlaanderen en de Omloop vorig jaar, zet Flanders Classics in 2018 in op een grotere publieksbeleving bij de huldigingsceremonie aan de aankomst. Vanaf de Omloop het Nieuwsblad zit de huldiging voor alle Flanders Classics-voorjaarswedstrijden in een moderner, strakker jasje, waarbij de laureaten bij de mannen en de vrouwen nog meer in de spotlights worden geplaatst. Wie de koers straks vanuit zijn eigen zetel volgt, mag zich verwachten aan een aantal grondige wijzigingen. Zo is er in de begingeneriek de nieuwe Flanders Classics-hymne verweven, die ook voor elke podiumpresentatie en -ceremonie te horen zal zijn. Tijdens de uitzending pakken Flanders Classics en de VRT uit met professionele en overzichtelijke grafieken en data. Kijkers zullen tijdens de live-uitzending geïnformeerd worden over wattages, hartslagen van de renners en tijdsverschillen.

Ook op het vrouwenwielrennen wordt ingezet. Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen voor vrouwen zullen live uitgezonden worden. Bovendien krijgt de Brabantse Pijl op 11 april ook een vrouwenkoers. "Flanders Classics wil traditiegetrouw een belangrijke rol blijven spelen in de opwaardering van het vrouwenwielrennen. Deze visibiliteit op de openbare omroep is van onschatbare waarde voor het vrouwenwielrennen en is andermaal een stap in de goede richting", stelt Flanders Classics-CEO Wouter Vandenhaute.

Sporza zal de finale van Gent-Wevelgem, afhankelijk van het wedstrijdverloop, live brengen en hierop de mannenwedstrijd laten aansluiten. De finale van de Ronde voor vrouwen wordt integraal uitgezonden op Canvas. Voor de mannenwedstrijd kan men dan terecht op één, waar ook een samenvatting van de vrouwenwedstrijd wordt aangeboden.

Voor alle Flanders Classics-voorjaarswedstrijden wordt de huldiging van de vrouwen geïntegreerd vlak voor de ceremonie van de mannen. De bloemenhulde zal verdwijnen en vanuit de organisatie zal Maja Leye optreden als Master of Ceremony. Zij zal de huldiging in goede banen leiden.

.

bron: Belga