Carrasco onderhandelt met Chinese club, zegt Atlético-voorzitter

door
Belga
Leestijd 1 min.

Atlético Madrid-winger Yannick Carrasco onderhandelt met een Chinese club met het oog op een transfer. Dat heeft de Madrileense voorzitter Enrique Cerezo vandaag laten verstaan. "Het lijkt erop dat hij aan het onderhandelen is", zei Cerezo aan enkele journalisten in Madrid. Volgens Spaanse media onderhandelt de 24-jarige Rode Duivel met Dalian Yifang. Bij een eventuele overgang zou 30 miljoen euro gemoeid zijn. Carrasco's vorige club Monaco krijgt 25 procent van het bedrag. Volgens de sportkrant Marca zou de deal deze week rond zijn, vier maanden voor het WK in Rusland. De transfermarkt in China is nog open tot 28 februari.

Carrasco is trouwens niet opgenomen in de selectie van Atlético voor de terugmatch van donderdag tegen FC Kopenhagen in de zestiende finales van de Europa League.

De pijlsnelle winger speelt sinds de zomer van 2015 voor Atlético Madrid, dat hem weghaalde bij AS Monaco. Bij Los Colchoneros groeide hij uit tot één van de uitblinkers, met 23 doelpunten in 124 wedstrijden. Door toegenomen concurrentie komt hij dit seizoen echter minder aan spelen toe.

Met Axel Witsel is er al een Rode Duivel actief in China. In januari 2017 ruilde de middenvelder Zenit Sint-Petersburg voor Tianjin Quanjin.

Bron: Belga