Joey begrijpt kritiek op ‘Friends’ niet

AFP / V. Macon

Sinds alle afleveringen van ‘Friends’ op Netflix staan, krijgt de serie veel kritiek te verduren. Jongeren die opgroeiden na de populaire reeks, vinden de humor niet meer van deze tijd. Zo zouden de moppen seksistisch en racistisch zijn. Hoofdrolspeler, Matt LeBlanc, is die kritiek beu.

De serie met onder meer Jennifer Aniston, kwam voor het eerst op tv in 1994 en stopte tien jaar later. In die periode was de reeks razend populair bij jonge mensen, daarom verscheen ze enkele maanden geleden op Netflix. Maar dat draaide anders uit dan verwacht, veel millennials houden niet van de humor, want die zou beledigend zijn.

Homoseksualiteit

Matt LeBlanc, Joey in de serie en presentator van ‘Top Gear’, reageert bij BBC News op de kritiek. “Bij ‘Top Gear’ proberen we om politieke thema’s te ontwijken en om niet in te gaan op actuele feiten. Dat deden we bij ‘Friends’ ook. Die serie ging over onderwerpen die altijd relevant blijven, zoals vertrouwen, liefde, relaties, verraad en familie.”

Veel nieuwe kijkers vinden de humor gedateerd. Het feit dat Ross (David Schwimmer) er niet tegen kan dat zijn zoon met Barbies speelt, stuit hun bijvoorbeeld tegen de borst. Daarnaast zouden er te weinig diversiteit in de reeks zijn en wordt er te veel gelachen met overwicht. Tenslotte vinden veel nieuwe kijkers de moppen over homoseksualiteit beledigend.