Seppe Smits: “Kijk met goed gevoel terug op Olympische Spelen”

Seppe Smits:
Seppe Smits: "Kijk met goed gevoel terug op Olympische Spelen"

Voor het Belgische trio in het snowboarden zit het olympische toernooi erop. Seppe Smits, Sebbe De Buck en Stef Vandeweyer slaagden er vandaag niet in zich te plaatsen voor de finale van de big air. Smits kwam uit in de eerste kwalificatiegroep en kreeg voor zijn beste van twee sprongen 59,25 punten. Daarmee eindigde hij als vijftiende ver van de vereiste top zes.

De Belgische vlaggendrager, die eerder deze Spelen tiende werd in de slopestylefinale, wist op voorhand dat de plaatsjes voor de finale heel duur zouden zijn. Zelfs als hij de trick zou kunnen landen die hij in gedachten had, zou het erom spannen. “Ik ben een snowboarder die niet goed is in heel snel roteren en de jump hier is eerder aan de kleine kant. Ik wist dus dat het moeilijk zou worden”, legde hij uit. Smits had een perfecte jump nodig maar tot twee keer toe mislukte dat.

Na zijn uitschakeling had Seppe Smits een dubbel gevoel. “Het is jammer dat ik er niet alles kon uithalen wat ik wilde doen. Maar ik kijk met een goed gevoel terug op deze Olympische Spelen. Ik heb hard moeten werken door die knieblessure en in de slopestyle heb ik met de finale mijn doel bereikt. In de big air heb ik er het beste van gemaakt met die knie. Ik ben heel tevreden over hoe het uiteindelijk allemaal is afgelopen.”

Sebbe De Buck eindigde in de tweede kwalificatiegroep achttiende en laatste met 33,5 punten. Hij viel bij zijn twee jumps. Stef Vandeweyer, met zijn achttien lentes de benjamin van het trio, tekende met 61,00 punten voor het beste Belgische resultaat. Al volstond ook dat puntentotaal niet voor een plek in de finale.

Bron: Belga