Ronde van Abu Dhabi – Cavendish uit koers na val in Abu Dhabi

Ronde van Abu Dhabi - Cavendish uit koers na val in Abu Dhabi

Mark Cavendish maakt woensdag geen deel meer uit van het peloton na een valpartij in de geneutraliseerde zone van de eerste etappe van de Ronde van Abu Dhabi (WorldTour). De sprinter reed daarna nog even verder, maar moest er uiteindelijk de brui aan geven. Cavendish kwam ten val in de geneutraliseerde zone, enkele kilometers tussen de officieuze en officiële start. Weliswaar kroop hij daarna opnieuw op zijn fiets, uiteindelijk moest hij na zo’n vijf kilometer wedstrijd in de wagen stappen. Welke blessures de kopman van Dimension Data heeft opgelopen, is nog niet bekend.
Cavendish is de ambassadeur van de Abu Dhabi Tour en een van de smaakmakers in deze rittenkoers. De eerste drie ritten in deze WorldTour-koers in het Midden-Oosten waren op maat van de sprinters, maar Cavendish zal dus niet langer zijn kans kunnen gaan.
Cav won dit jaar al een wedstrijd, een rit in de Ronde van Dubai, en was vorig jaar lange tijd uit met klierkoorts. Voorts kwam hij ook ten val in de vierde rit van de Ronde van Frankrijk en liep hij een breuk op aan de schouder waardoor hij eveneens lange tijd aan de kant stond.

bron: Belga