OS 2018 - Loena Hendrickx is "beetje teleurgesteld" ondanks vlotte kwalificatie voor vrije kür

door
Belga
Leestijd 2 min.

Loena Hendrickx plaatste zich woensdag probleemloos voor de vrije kür op de Winterspelen in Pyeongchang. Ze benaderde haar persoonlijk record, maar toch was de 18-jarige kunstschaatsster achteraf niet helemaal tevreden. Hendrickx kwam in de Gangneung Ice Arena als zestiende (op dertig deelneemsters) aan de beurt. Op de tonen van Madonna's Frozen schaatste ze naar 55,16 punten, een seizoensbeste prestatie en zowat 2,5 punt onder haar pr dat ze vorig jaar op het WK in Helsinki neerzette. Het leverde haar op dat moment de zesde plaats op in de tussenstand, ruim voldoende om naar de vrije kür van vrijdag (met de top 24) door te stoten.

Na haar kür baalde Hendrickx wat omdat ze één sprong niet zoals gewenst had kunnen uitvoeren. "Ik ben een beetje teleurgesteld. Ik maak dezelfde fout als op het EK (waar ze vorige maand vijfde werd, red). Ik mocht die niet opnieuw maken, maar ja, een fout is snel gebeurd", vertelde de jongere zus van Jorik, die bij de mannen als veertiende eindigde. "Ik schoof een beetje weg bij de prik (voor het afstoten, red) waardoor ik de afsprong miste en niet meer tot mijn draaiing kon komen. De rest verliep goed maar dat ene foutje maakte het verschil met de anderen."

Van de jury kreeg Hendrickx 55,16 punten. "Daar ben ik uiteindelijk wel tevreden mee. Maar de fout die ik maak, kost mij een vijftal punten."

Vrijdag staat de vrije kür op het programma. "Ik ga knallen en vechten", belooft Loena Hendrickx. "Nu ga ik mijn gedachten wat verzetten en mijn vertrouwen proberen terug te winnen."

bron: Belga