Kwik komt zondag overdag niet meer boven het vriespunt

Een wind uit het noordoosten doet het vandaag kouder aanvoelen dan de verwachte maxima tussen de 0 en 5 graden. Het is wel zonnig, al kunnen zich in de loop van de dag enkele wolkenvelden vormen. Vanavond en -nacht gaat het onder een heldere hemel overal vriezen: aan zee daalt het kwik tot -1 graad, in het centrum tot -3 of -4 en in de Hoge Venen tot -8. Dat meldt het KMI. Ook morgen blijft het zonnig en koud, met een schrale wind uit het noordoosten. Overdag blijft het vriezen op vele plaatsen in de Ardennen, terwijl het kwik elders even boven het vriespunt komt. In het centrum wordt het tot 3 à 4 graden.

Ook vrijdag en zaterdag blijft het zonnig en koud bij een schrale noordoostenwind. Ook zondag blijft het zonnig, maar de gure oost- tot noordoostenwind voert nog koudere Siberische lucht aan. Overdag komt het kwik niet meer boven het vriespunt uit, en ’s nachts vriest het ook in Vlaanderen tot -7.

Voor begin volgende week wordt hetzelfde weer verwacht, met op woensdag vanuit het noorden wat meer bewolking en later op de dag of ’s nachts kans op sneeuw. Het wordt wel iets minder koud.

bron: Belga