Ex-leden ‘nepadviesraden’ bij Publifin krijgen voorstel tot minnelijke schikking

Ex-leden 'nepadviesraden' bij Publifin krijgen voorstel tot minnelijke schikking

Een tiental ex-leden van de sectorcomités (de ‘nepadviesraden’) bij de Luikse intercommunale Publifin hebben van het openbaar ministerie een brief gekregen met een voorstel tot minnelijke schikking. Dat melden de RTBF en Le Soir op hun websites. “Verschillende inbreuken worden aan u toegeschreven”, zegt de brief van advocaat-generaal Paul Catrice. “Het openbaar ministerie heeft beslist om de verdachten niet voor de correctionele rechtbank te dagen. We denken dat we de eenvoudige minnelijke schikking aan allen kunnen voorstellen”, klinkt het.

Een aantal mensen die de brief hebben gekregen, hebben op vraag van Publifin al de zitpenningen terugbetaald van de vergaderingen waarop ze niet aanwezig waren geweest. Er staat in de brief geen uitleg over het bedrag van de schikking. Voor sommigen zou het voorstel evenveel bedragen als wat Publifin vraagt om terug te betalen. Voor anderen liggen die bedragen hoger.

Als de betrokkenen niet op het voorstel van schikking ingaan (ze hebben drie maanden bedenktijd), zal het openbaar ministerie hen alsnog voor de rechter brengen.

bron: Belga