Bright Brussels doet hoofdstad voor de derde keer oplichten

De lichtspektakels van Bright Brussels, Festival of Light palmen van 22 tot 25 februari voor een derde keer de centrumwijken van de Belgische hoofdstad in. Dertien installaties laten de bezoekers de authentieke wijken in een ander licht herontdekken. De lichtinstallaties verspreiden zich van aan het water rond de Kaaiwijk over het Begijnhof tot aan Sint-Katelijne en de Nieuwe Graanmarkt. Verschillende Belgische en internationale artiesten zetten vier dagen lang hun installaties aan van 18u30 tot 23u.
Het grootste lichtspektakel is te zien aan de voormalige Citroëngarage, het toekomstige museum voor hedendaagse kunst Kanal, waar bijna de hele gevel ingenomen wordt door lichten die op hun eigen ritme bewegen. Binnenin het gebouw installeerde de Duitse artiest Christopher Bauder met Stalactite een structuur die boven het publiek zweeft.
Wie graag eens onder het poolicht wil wandelen moet naar de Handelskaai en de Steenkoolkaai. Daar zorgt de Portugese kunstenaar Ocubo met gekleurde lasers, rookmachines en wind een gordijn van kleur op de tonen van meeslepende muziek. Diezelfde Ocubo zorgt ook voor een bloemenspektakel op de geven op het Begijnhofplein.
Op de Nieuwe Graanmarkt neemt het Franse Collectief Coin met zijn installatie Child Hood het plein volledig over met minimalistische en monumentale beeldinstallatie bestaande uit tientallen lichtballonnen.

bron: Belga